Luuk Buiten boekt eerste zege.

Voor de jeugd was er zaterdag startgelegenheid in de wielerronde van Kampen. Daar boekte Peddelaar Luuk Buiten uit Hoogeveen zijn eerste wielerzege bij de achtjarigen. Zo mocht hij voor het eerst plaatsnemen op de hoogste trede van het erepodium. Met de derde plaatsen van Dido Jalving en Thomas Huitema, mochten zij ook plaatsnemen op het ereschavot in Kampen. Vera Winnubst werd daar zevende. Nog een vijftal Peddelaars bracht hun wedstrijd tot een goed einde. Van hen werd Esmee Idsinga 13e, Jip Kerssies 14e, Mirte Idsinga 15e, Sem Jalving 24e en Sissy Mos finishte als 33e in haar wedstrijd.

In de Chinese World Tourwedstrijd “Tour of Chongming Island” voor vrouwen, kwamen twee Peddelaars aan het vertrek. Meike Uiterwijk Winkel, zat in dezelfde ploeg als de winnares van het eindklassement en alle etappes Lorena Wiebes. Lonneke Uneken reed daar ook een sterke wedstrijd en werd in de laatste etappe achtste. In het eindklassement werd ze 15e en in de strijd om de witte trui (jongerenklassement) finishte ze heel knap als derde, daarin werd Meike Uiterwijk Winkel 20e.

De Flevo-Tour, met start- en finishplaats Kampen, werd bij de nieuwelingen gewonnen door Elmar Abma uit Wolvega. Hij was de snelste van een groot peloton. In dezelfde tijd als de winnaar werd Björn Hommes 13e, Juul Nagengast 22e en Jelle Bouwe Hofstee, die na lange tijd weer terugkeerde in het peloton werd heel knap 26e. Mees Steenbergen volgde als 49e en Jasper Huitema bereikte als 52e de eindstreep. Bij de junioren was de eerste plaats voor Ian Spenkelink uit Nijverdal. Hier was Lars Mulderij als 40e de beste Peddelaar. In de Biesbosch Jeugdklassieker was er een zevende plaats voor Finn Hiemstra.

De PWZ Zuidenveldtour werd gewonnen door Luuc Bugter uit Arnhem. Hier finishte Coen Vermeltfoort als elfde.

In de jeugdronde van Netersel werd Thomas Huitema vijfde en zijn broer Jasper werd vierde bij de nieuwelingen in Amstelveen.

Luc Reinds.

<< Terug naar het nieuwsoverzicht