De Peddelaars winnen twee keer in Veendam.

Zondag stond de wielerronde van Veendam voor de jeugd op het programma. Hier werden door de jeugdige Peddelaars twee zeges behaald en nog een drietal podiumplaatsen. Dido Jalving en Finn Hiemstra wisten als eerste de eindstreep te passeren en mochten derhalve plaatsnemen op de hoogste trede van het erepodium. Luuk Buiten en Thomas Huitema finishten op een mooie tweede plaats en Thom Berends werd knap derde in zijn wedstrijd. Jip Kerssies werd vierde bij de jongens in de leeftijd van 14 jaar. Ismee Idsinga finishte als vijfde, Djuani van der Gouw werd zesde en Mirthe Buurmeijer volgde als zevende  Kirsten Buurmeijer kwam als 17e over de eindstreep.

De beroepsrenners van Jumbo – Visma, hebben zondag in Noorwegen, de Hammer Stavanger, een wedstrijd over drie onderdelen, winnend afgesloten. Zondag in de ploegachtervolging over 49 kilometer, was Peddelaar Pascal Eenkhoorn een belangrijke pion in de ploeg. Hij reed erg sterk en zij wonnen voor de ploeg van Sunweb op 17 seconden.

De 39e Omloop van de Hoekse Waard, met Puttershoek als start- en finishplaats, was een onderdeel van de clubkompetitie. Hier verscheen ook een ploeg van De Peddelaars, met vijf renners aan het vertrek. Zij brachten alle vijf de wedstrijd tot een goed einde, maar finishten niet bij de prijswinnaars.

In Hasselt was zaterdag startgelegenheid voor de jeugd en ook hier waren De Peddelaars present. Zij behaalden zes top tien klasseringen, maar een overwinning zat er niet in. Wel mochten Flore de Groot en Finn Hiemstra, als derde mee op het erepodium. Dido Jalving werd vierde en Luuk Buiten en Thom Berends finishten als vijfde. Voor Mirthe Buurmeijer was er een tiende plaats in Hasselt. Nog een vijftal jeugdige Peddelaars bracht deze wedstrijd tot een goed einde, van hen werd Djuani van der Gouw 13e, Sem Jalvingh 14e, Jip Kerssies 17e, Loes Brouwer 30e en Sissy Mos kwam als 34e over de eindstreep.

Op 10 juni, pinkstermaandag, organiseert de WRV De Peddelaars, de districtskampioenschappen wielrennen voor de drie noordelijke provincies.  Daarvoor is een erg selectief parcours uitgekozen, namelijk de Vamberg (Col du Vam). De start is op de weg na de afdaling en de finish bovenop de Col du Vam. De eerste start is ’s morgens om 09.00 uur en het laatste vertreksein klinkt om 15.50 uur. Het parcours heeft een lengte van 5,5 kilometer.

Luc Reinds.

<< Terug naar het nieuwsoverzicht