Peddelaars sterk in Denemarken.

De jeugd van De Peddelaars, strijd momenteel op twee fronten. Acht renners rijden  in de Tour de Himmelfart in de buurt van het Deense Odder. Een zestal renners is actief in de 30ste Jeugdmeerdaagse van Emmen. In Denemarken is momenteel de proloog en de eerste etappe verreden. Donderdag in de eerste etappe was Jette de Groot met haar tweede plaats de succesvolste Peddelaar en in het algemeen klassement staat ze ook tweede op zes seconden van de leider. Haar zus Flore de Groot finishte als zesde  en is ook tweede in het algemeen klassement.

De overige uitslagen van de jeugdige Peddelaars in deze sterk bezette internationale wedstrijd waren. Tiende Ruud Junior Nagengast, 16e Manon Turkstra, 19e Danny Turkstra, 22e Mads de Roos, 38e Marthijn Berends en Thymen de Jonge werd 92e.  In Emmen finishten vijf renners in de top tien van de proloog. Thomas Huitema was de beste op een vierde plaats, Djuani van der Gouw werd vijfde, Jip Kerssies zesde, Dido Jalving zevende en Mirthe Buurmeijer volgde op een achtste plaats. Thom Berends kwam als 12e over de finish.

De ronde van Lekkerkerk voor vrouwen, werd gewonnen door Janneke Ensing uit Gieten. Hier finishte Lonneke Uneken op een mooie achtste plaats.

Luc Reinds.

<< Terug naar het nieuwsoverzicht