Coen Vermeltfoort wint 3e etappe Fleche du Sud.

Zaterdag boekte Coen Vermeltfoort zijn vijfde zege van dit wielerseizoen. In Luxemburg won hij de derde etappe van de Fleche du Sud (Zuiderse Pijl). Hiermee doorbrak hij de hegemonie van de Belg Quinten Hermans, die de proloog en de voorgaande twee etappes had gewonnen. Coen Vermeltfoort won de eindspurt van een groot peloton, voor de Deen Michael Carbel die tweede werd.

In de Omloop van de Maasvallei, voor nieuwelingen was er een Belgische winnaar met Cian Uytdebroeks uit Luik. Beste Peddelaar was Juul Nagengast op een keurige zevende plaats. Zijn clubgenoot Björn Hommes werd knap 12e.

Een aantal jeugdrenners van De Peddelaars, kwam aan het vertrek in de Deense meerdaagse Tour de Himmelfart. Flore en Jette de Groot zorgden voor een prachtige prestatie, door in hun wedstrijd winnaar te worden van het eindklassement.  Ruud Junior Nagengast finishte als 12e, Mads de Roos volgde als 16e, Danny Turkstra werd 29e, Manon Turkstra 34e, Marthijn Berends 37e en Thijmen de Jonge finishte op een 77e plaats.

In de ronde van Zeist voor nieuwelingen meisjes, was er een mooie vijfde plaats voor Karlijn Koops.

Voor de jeugd was er ook startgelegenheid in de wieler meerdaagse van Emmen. Ook hier bestond het programma uit een driedaagse, met verschillende onderdelen. In het criterium van zaterdag boekte Jip Kerssies bij de jongens van 14 jaar zijn eerste overwinning. Samen met Brent Nijboer (Zwolle), was hij ontsnapt uit het peloton. In de eindspurt was Jip Kerssies duidelijk de snelste.  In het eindklassement finishte hij op een vijfde plaats. Thomas Huitema was de succesvolste Peddelaar met zijn derde plaats in de eindstand. Thom Berends werd vierde en Dido Jalving en Mirthe Buurmeijer werden respectievelijk vijfde en achtste bij de meisjes. Voor Djuani van der Gouw was er een zesde plaats. In het ploegenklassement werden De Peddelaars vijfde uit een veld van 37 ploegen.

Luc Reinds.

<< Terug naar het nieuwsoverzicht