Pinkstermaandag districtskampioenschappen wielrennen.

Op 10 juni, pinkstermaandag, organiseert de WRV De Peddelaars, de districtskampioenschappen wielrennen voor de drie noordelijke provincies. Er verschijnen dan meer dan 300 renners aan het vertrek, verdeeld over de gehele dag.  Er is een erg selectief parkoers uitgekozen, namelijk de Vamberg (Col du Vam). De start is op de weg na de afdaling en de finish bovenop de Col du Vam. De eerste start is ’s morgens om 09.05 uur en het laatste vertreksein klinkt om 15.50 uur. Het af te leggen parkoers heeft een lengte van 5,5 kilometer. Voor velen is het de eerste kennismaking met dit zware parkoers en dat kan zeker verrassende winnaars opleveren. De Peddelaars zijn met veel renners present en zij zullen zeker hun uiterste best doen om zoveel mogelijke podiumplaatsen te behalen. Dit is tevens een graadmeter voor toekomstige kampioenschappen. De categorie nieuwelingen (jongens 15-16 jaar) start het eerst, met een peloton van 37 renners, waarbij acht Peddelaars. De masters en sportklasse gaan het laatst van start om 15.50 uur.

Luc Reinds.

<< Terug naar het nieuwsoverzicht