Coen Vermeltfoort wint in Noord Holland.

De 73e Profronde van Noord Holland, bestond dit jaar uit een proloog en twee etappes, waarna zondag het eindklassement werd opgemaakt. De proloog werd gewonnen door Nick Brabander uit Honselersdijk. Coen Vermeltfoort werd 33e en Jasper Bovenhuis volgde als 40e. De eerste etappe werd zaterdag gewonnen door David Dekker de zoon van Erik en in dezelfde tijd finishte Coen Vermeltfoort als tweede. De slotrit ging zondag over 188 kilometer dwars door Noord Holland, met de start op het Waagplein in Alkmaar. Een massasprint moest uiteindelijk de beslissing brengen en hierin was Coen Vermeltfoort de snelste. Dit was zijn zesde overwinning van dit wielerseizoen. In het algemeen klassement bleef Ivar Slik uit Bergen aan de leiding, dankzij de bonificatieseconden die hij had verzameld in de eerste etappe. Coen Vermeltfoort werd tweede in de eindstand en Jasper Bovenhuis finishte als 113e.

De Salverda Omloop van de IJsseldelta voor vrouwen, werd een prooi voor de Italiaanse Marta Tagliaferro uit de ploeg Hitec Products. Peddelaar Lonneke Uneken, die voor dezelfde ploeg rijdt, kwam als zesde over de eindstreep. Fleur Nagengast werd 23e in één van haar eerste wegwedstrijden van dit seizoen. Slechts 28 rensters bereikten de eindstreep en 96 beëindigden de wedstrijd voortijdig.

De wielerronde van Bolsward werd gewonnen door Adriaan Botma uit Driezum. Beste Peddelaar was Martijn Dijkstra als achtste, Sebastian Vester werd 15e en Jorjan Jorritsma volgde als 23e.

De jeugd van De Peddelaars kwam zaterdag aan de start in het Limburgse Sittard. Hier wist alleen Finn Hiemstra als derde een plaats op het erepodium te bemachtigen. Dido Jalving werd zevende en er waren tiende plaatsen voor Jette de Groot en Thomas Huitema. Luuk Buiten werd 14e, Danny Turkstra en Mirthe Buurmeijer 21e, Mads de Roos 23e, Flore de Groot 31e, Ruud Junior Nagengast 33e en Sem Jalving finishte als 39e in Sittard.

Luc Reinds.

<< Terug naar het nieuwsoverzicht