Twee keer goud voor De Peddelaars in DK.

Pinkstermaandag organiseerde de WRV De Peddelaars het districtskampioenschap wielrennen voor de drie noordelijke provincies. Dat gebeurde in Wijster, waar de Vamberg (Col du Vam) een onderdeel was van het parkoers van 5,5 kilometer. Door het stijgingspercentage van 17% was dat vooral bij de jongeren wel een geduchte graadmeter. Er was een behoorlijke publieke belangstelling en mede door het goede weer was er een goede sfeer.
De categorie nieuwelingen ging het eerst van start en zij zorgden voor een mooie wedstrijd. Peddelaar Juul Nagengast reed dapper mee in het voorste gelid, maar door een val moest hij de strijd later staken. De titel was voor Joost Brinkman uit Noordlaren. Beste Peddelaar was Bjorn Hommes op een negende plaats, direct gevolgd door Jelle Bouwe Hofstee als tiende. Jasper Huitema werd 16e, Djyaro Bosma 22e, Mees Steenbergen 31e en Rick Doornbos bereikte als 35e de eindstreep.
Bij de juniorvrouwen won Lieke Nooyen uit Coevorden en hier werd Anniek Mos 11e. In de titelrace voor nieuwelingen meisjes was er een verrassende winnares in de persoon van Evi Gelling uit Huizinge. Beste Peddelaar was Iris Offerein op een keurige derde plaats. Karlijn Koops werd vijfde, Kirsten Hooge zevende en Rosan Dekker volgde als achtste.
Bij de junioren werd Lars Mulderij 11e en Antoine Kroezen 22e.
Bij de vrouwen waren de twee aanwezige Peddelaars veel te sterk voor de rest. Fleur Nagengast en Lonneke Uneken reden weg bij de rest en dit sterke duo bleef aan de leiding, waarbij hun voorsprong groeide tot meer dan twee minuten. In de eindsprint was Lonneke Uneken de sterkste en was er zilver voor Fleur Nagengast.
In de wedstrijd voor elite renners was de zege voor Sjors Dekker uit Groningen en hier was Martijn Dijkstra met zijn vierde plaats de beste Peddelaar. Jorjan Jorritsma finishte als 14e.
Bij de beloften was de titel voor Adne Koster uit Roden. Het brons was voor Chiel Smit uit Zuidwolde en Huub Deelstra (Hoogeveen) kwam als vijfde over de eindstreep. Beste Peddelaar was Aron de Jong als zesde, Sebastian Vester werd achtste, Laurens van Embden negende, Niels Hoogeveen 11e, Kees Kunkeler 12e en Hans Nijzingh finishte als 13e.
Gert Mulderij werd vierde bij de masters 40+ en Jan Essers werd zevende in die wedstrijd.  Bij de amateurs kwam Jelmer Benjamins als 40e over de eindstreep.
Jan de Vries zorgde voor de tweede titel voor een Peddelaar, door eerste te worden bij de categorie 50+. Gerrit Wonder finishte als vierde net naast het podium. Emie Kunkeler finishte als zevende.

Luc Reinds.

<< Terug naar het nieuwsoverzicht