Coen Vermeltfoort tiende in NK.

Net als in de omringende landen werd in het afgelopen weekeinde het nationaal kampioenschap wielrennen in ons land verreden. Dat gebeurde in en rond Ede. Zondag kwamen de beroepsrenners aan het vertrek voor hun strijd om de rood-wit-blauwe kampioenstrui. Op het vlakke parkoers gelukte het een negental renners om weg te rijden bij de rest. In de slotfase werden zij echter weer opgenomen in het jagende peloton. Even leek het er op, dat er een Drentse kampioen zou komen, in de figuur van Elmar Reinders uit Emmen. Hij reed lang alleen voor de meute uit, maar in de laatste twee kilometer werd ook hij ingerekend, door het peloton met de sprinters. Het was Fabio Jakobsen, die zijn voorwiel als eerste over de eindstreep drukte. Hij was de enige vertegenwoordiger van de Belgische formatie Deceuninck – Quick Step. Danny van Poppel werd tweede, maar werd wegens hinderen gedeclasseerd naar de 28e plaats. Coen Vermeltfoort was de beste Peddelaar, met een verdienstelijke tiende plaats. Jasper Bovenhuis werd 16e en Pascal Eenkhoorn passeerde als 60e de eindstreep.

Maandag 1 juli wordt in Nieuw Roden een begin gemaakt met de wielermeerdaagse van Noordenveld Westerkwartier.

Luc Reinds.

<< Terug naar het nieuwsoverzicht