Vrijdag elfde Omloop van Nijeveen. (12-07)

Vrijdagavond om 19.00 uur gaat de elfde Omloop van Nijeveen van start. Een wielerwedstrijd over een afstand van ruim 100 kilometer. De start is op de Tussenboersweg en gaat via de Schuurmansweg, Burgemeester Slompweg, Gorthoek, Kolderveense Bovenboer en Kolderveensekerkweg terug naar de Tussenboersweg, waar de finish is. Het parkoers ligt geheel buiten de bebouwde kom en is voor het merendeel geasfalteerd. Het heeft een lengte van 5,2 kilometer en moet 20 keer worden afgelegd, zodat de totaal afstand ruim 100 kilometer is. Vorig jaar was Roy Eefting (Apeldoorn) de winnaar, net als een jaar eerder. Nu heeft hij zich nog niet aangemeld, maar dat kan nog tot het laatste moment op een digitale wijze. Momenteel hebben zich ruim 70 renners bij de organisatie opgegeven voor deze elfde editie. Dat worden er zeker meer naarmate de wedstrijddatum dichterbij komt. Er worden ook dit jaar meer dan 100 deelnemers verwacht in Nijeveen. Streekfavoriet is Gerben Mos uit Meppel en ook Kjeld Nuis de Olympische schaatskampioen staat op de startlijst. Hartthijs de Vries uit Kollum was vijfde op het NK tijdrijden en kan hier ook goed uit de voeten evenals Rick de Vries uit Nijeholtpade in de kleuren van De Peddelaars. De organisatie is in handen van het Wielercomité Nijeveen en de WRV De Peddelaars. Een dag later zaterdag 13 juli staan voor de 35e keer de tijdritten van Nijeveen op het programma. Deze wedstrijden zijn tevens de open Nederlandse Kampioenschappen voor de zogenaamde vrije rijders (M/V), zonder KNWU-licentie. Ook licentiehouders mogen deelnemen, zoals de beloften, elite-renners en beroepsrenners, maar zij komen niet in aanmerking voor een rood-wit-blauwe kampioenstrui. Door de wijzigingen in het programma, komt de koppeltijdrit dit jaar te vervallen. Er wordt gereden in de categorieën; heren 16 tot 40 jaar, heren 40 tot 50 jaar en heren van 50 jaar en ouder. Bij de vrouwen is de indeling; vrouwen 16 tot 35 jaar en vrouwen van 35 jaar en ouder. Er wordt elk jaar ook fel gestreden om de ronde records te verbreken.  Alle ingrediënten zijn aanwezig voor een mooi wielerweekeinde in Nijeveen.

Luc Reinds.

<< Terug naar het nieuwsoverzicht