Coen Vermeltfoort wint twee keer.

Vrijdagavond boekte Coen Vermeltfoort zijn achtste wielerzege van dit seizoen. Deze succesvolle Peddelaar, rijdend voor het Alecto Cycling Team, verwees in Prinsenbeek, de Australiër Ryan Thomas naar de tweede plaats en Raymond Kreder uit Oudenbosch mocht als derde mee op het erepodium. Een dag later in de ronde van Giessenburg was het weer raak voor Coen Vermeltfoort. Hier bereikte hij sterk solo winnend de eindstreep, voor Jordi Talen (Spijkenisse) en Kelvin van den Dool uit Hoogblokland als derde.

In de ronde van Twente voor nieuwelingen finishte Jelle Bouwe Hofstee als 45e. Bij de junioren, raakte de karavaan op een verkeerde weg en werd de wedstrijd even stilgelegd. Uit het veld van 159 coureurs formeerde zich een kopgroep van 13 renners. Hierbij ook Peddelaar Lars Mulderij, die een sterke wedstrijd reed. De kopgroep werd niet teruggepakt door het grote peloton en mocht gaan spurtten voor de zege.  Het was de Deen Rasmus Madsen, die als eerste de eindstreep passeerde. Lars Mulderij werd heel knap vierde, net naast het erepodium.

In de ronde van Honselersdijk voor vrouwen werd Meike Uiterwijk Winkel zesde en Lonneke Uneken volgde op de negende plaats.

Arnoud Gils werd in de ronde van De Wilp in de sportklasse heel knap tweede achter Marcel Weinans uit Roden.

Een gedeelte van de Peddelaarsjeugd ging van start in de 40e ronde van Kloosterburen.  Luuk Buiten wist bij de jongste jeugd (acht jaar) als eerste de finish te passeren, direct gevolgd door zijn clubgenoot Flore de Groot en Vera Winnubst werd achtste. Bij de 9-jarigen was er een podiumplaats voor Dido Jalving, die derde werd. Hier werd Thom Berends vierde en Esmee Idsinga zesde. Mirte Idsinga werd in haar wedstrijd 11e en Naud Rusch volgde als 12e.  Djuani van der Gouw finishte als zesde en Sem Jalving werd zevende in hun wedstrijden. Jaymz Lunenborg reed zijn eerste officiële wedstrijd voor De Peddelaars en werd gelijk tweede. Een geweldige binnenkomer van deze 13-jarige coureur. Marthijn Berends werd zevende en Rosalie Witsel volgde als negende.
Er rijden ook een aantal jeugdrenners en nieuwelingen in België, waar ze in Leuven deelnemen aan de “International Belgium Youth Tour”. Zaterdag werd Thomas Huitema daar vierde, Jip Kerssies zevende en Ruud Junior Nagengast elfde. Bij de nieuwelingen draagt Juul Nagengast de bolletjestrui en Jasper Huitema rijdt in de groene trui.

Luc Reinds.

<< Terug naar het nieuwsoverzicht