EJCTA gestart met proloog op maandag.

De 55e European Junior Cycling Tour Assen, duurt nog t/m zaterdag 3 augustus, maar ging maandag van start met een proloog over 1,7 kilometer. Door de ruim 800 deelnemers uit 28 verschillende landen is fel gestreden voor de eerste gele leiderstruien. Van de 30 gestarte Peddelaars finishten er 13 bij de eerste 20 in hun wedstrijd. Het succesvolst was Thomas Huitema met zijn vierde plaats op drie seconden van de winnaar. Hij kreeg de witte trui als leider in het speciale klassement om de schouders. Ook Jelle Bouwe Hofstee leverde een goede prestatie, door achtste te worden bij de nieuwelingen op zes seconden van de winnaar. De overige uitslagen, met de achterstanden op de winnaar waren; 11e Jip Kerssies (9 sec.), 12e. Flore de Groot (19 sec.). 13e. Thom Berends (26 sec.).  15e Finn Hiemstra (13 sec.) en Jasper Huitema (5 sec.). 16e Dido Jalving (13 sec.). 17e Jette de Groot ( 12 sec.). 18e Mads de Roos (13 sec.) en Mirthe Buurmeijer (27 sec.). 20e Rosan Dekker (12 sec.) en Ruud Junior Nagengast (13 sec.).

Luc Reinds.

<< Terug naar het nieuwsoverzicht