Peddelaars jeugd komt goed door EJCTA.

Zaterdag werd de 55e European Junior Cycling Tour Assen, afgesloten met een criterium door het Asserbos. Hiermee werd een week wielrennen met alle onderdelen voor een wegwedstrijd beëindigd. Met meer dan 800 deelnemers uit 28 verschillende landen werd weer een record verbroken. De 30 deelnemers van De Peddelaars kwamen vooral in het tweede gedeelte van de week goed op gang. Vrijdag op de voorlaatste dag met de Omloop van Kostvlies, was er een prachtige overwinning voor Thomas Huitema bij de 12-jarigen. Lars Mulderij reed sterk bij de junioren en was met een mooie tweede plaats dicht bij zijn eerste zege als junior. Ook waren er vrijdag top tien klasseringen voor; Thom Berends en Jasper Huitema als vijfde, Björn Hommes, Ruud Junior Nagengast en Finn Hiemstra finishten als zesde, Dido Jalving werd zevende en JuuL Nagengast volgde als achtste. Zaterdag in het afsluitend criterium waren er podiumplaatsen voor Finn Hiemstra en Jasper Huitema, die als tweede de eindstreep passeerden. Dit jaar werden er door de jeugdige Peddelaars geen truien veroverd, als winnaar van een klassement, maar toch kijken ze met een voldaan gevoel terug op deze prachtige wielerweek. De 62e Kermisronde van Duizel werd gewonnen door Coen Vermeltfoort, die Arvid de Kleijn uit Herveld en Tom Vermeer (Wuustwezel) als tweede en derde meekreeg op het erepodium. Voor Coen Vermeltfoort was dit de elfde zege van dit wielerseizoen. In Chaam won Marianne Vos de wedstrijd voor vrouwen en hier werd Lonneke Uneken 13e.

Luc Reinds.

<< Terug naar het nieuwsoverzicht