Coen Vermeltfoort eerste in Slag om Norg

Zondag won Coen Vermeltfoort de UCI 1.1 wedstrijd Slag om Norg. Deze wedstrijd stond voor de achtste keer op de wielerkalender en kende een sterke internationale deelname. De renners moesten 187 kilometer afleggen op een parkoers met veel gravelstroken. Dit is uniek in Nederland en naar voorbeeld van de Toscaanse Strade Bianche. Vorig jaar won Jan Willem van Schip en nu was het Peddelaar Coen Vermeltfoort in de kleuren van Alecto, de ploeg die na dit seizoen stopt, die als eerste de eindstreep passeerde. Hij was de snelste van een kopgroep met vijf renners. Tweede werd de Engelsman Thomas Stewart en de Nederlander Ivar Slik mocht als derde mee op het erepodium. De Belg Dries de Bondt finishte op de vierde plaats en Piotr Havik was vijfde en laatste van de kopgroep. In de ronde van Zevenbergen werd Erik Dekker negende bij de amateurs.

Luc Reinds.

<< Terug naar het nieuwsoverzicht