De Peddelaars sterk in NCK Dronten.

Zaterdag werd in Dronten het Nederlands Clubkampioenschap van de KNWU verreden. Dit in de vorm van ploegentijdritten, met aan het vertrek vier verschillende categorieën. In elke wedstrijd verscheen een team van De Peddelaars aan de start, waarmee werd aangetoond, dat het een volledige vereniging is. Er verschenen in totaal meer dan 1200 deelnemers aan de startlijn. De weersomstandigheden waren niet voor alle ploegen even gunstig, met soms hevige regenbuien en erg harde windstoten. Een paar ploegen van De Peddelaars werden hier ook het slachtoffer van, maar ondanks dat werd wel steeds de eindstreep bereikt. In de categorie jeugd passeerde de ploeg als elfde de eindstreep en een zelfde klassering was er voor de A-ploeg, met elite renners uit een veld van 65 verenigingen. De vrouwen finishten als 26e en de nieuwelingen/junioren klasseerden zich als 18e. In het overkoepelend totaalklassement over alle wedstrijden kwamen De Peddelaars met een elfde plaats in de boeken. Er was ook een wedstrijd voor bedrijfsploegen en daarin werd de equipe van de hoofdsponsor van De Peddelaars, Mulderij en Partners, keurig tweede uit een veld van 40 teams.

Luc Reinds.

<< Terug naar het nieuwsoverzicht